Engelsk

Marker gerne fejl :D

28. december 2013 af peterlravn

Hejsa!

Jeg har skrevet denne stil (intet i den passer....). Jeg kunn godt tænke mig, at få markeret fejlene. Grunden er skam ikke, at jeg vil have den fejlfri, men mere at lære det engelske sprog, og de fejl jeg gør mig på det.

Jeg håber at nogen vil hjælpe :D 

(Btw går i 9. klasse!)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2013 af Imprafir (Slettet)

Letter to Job Hunters

Dear Job Hunters

My name is Peter Ravn. I come from Denmark and I'm (I have) grown up in (on) a Danish farm. In my summer vacation I would like to work at the farm which you had advertised in the newspaper.

I'm very interested in the job for mostly two reasons. First, I would like to learn more about the American culture. I'm especially interested to know how the life on an American farm is. My dream is to travel to America and start my own farm there. Second, I do like animals a lot. I think that this job is made exactly for me.

I'm very diligent and it frequently happens that I take some overtime at my job. I'm also very teachable (første gang jeg ser det her ord :P) which means that I'm easy to have around. I can also do things on my own, so its not necessary for you to give me commands all the time. I'm used to wake up early in the morning and then first go to sleep at the very end of the day.

As I have mentioned before I have grown (grew) up on a farm. Therefore I know how to take care of almost all sorts of animals. Cows, sheep, pigs, chickens. Whatever sort of animal that you want me to take care of. I'm used to work in the field and I know a lot of things about the vegetables and fruits that's growing around in the field. I've also learned to handle a tractor. I know how to drive it, so if you some day can't drive  it yourself (can't drive it yourself someday), you can just lend it to me and I'll promise that it'll be in safe hands.

I'm used to literally (hvad menes?) work on my parents farm. Every morning, before I go to school, I'll start to work at the farm, which means that I'm very consistence (consistent) with my jobs, because I have a lot of knowledge about farming already, I think that I'm more suitable for the job, then (than) many other people are. Farming are (is) my big (behøves ikke) passion and therefore you will never hear me complain about the job which might will be a pleasant (eller pleasant experience) for you.

I really hope that I can work at your farm in my summer vacation. I'll hope that I'll hear from you.

Sincerely

Peter Ravn


Svar #2
29. december 2013 af peterlravn

Tusind tak for hjælpen!
Teachable = Lærenem? Bruger man et andet ord?
Hvornår bruger man then I stedet for than? Hvordan kan man kende forskel?
Det med "literally"... Jeg ville have at der skulle stå noget i retning af; Jeg arbejder bogstaveligt talt på gården. (altså jeg arbejder der og får "løn" for det)

Men tusind tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2013 af rakijovic

Then = så/da (som tidsangivelse); than = end

Den der rettede udgave giver jeg nu ikke meget for, men klokken et om natten er korrekturlæsning m.v. sjovt nok ikke dét jeg orker mest. Muligvis får jeg tid i morgen til at se teksten efter i sømmene.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2013 af Imprafir (Slettet)

Man bruger "than" når man sammenligner to ting. Fx "I am older than you". "Jeg er ældre end dig." I dit tilfælde: "I think that I'm more suitable for the job, then (than) many other people are." 

"Then" bruges til at beskrive tid. Fx noget der skete engang: " Prices were lower then." Eller til at beskrive noget der sker efter noget andet: "We ate, then we stayed at home."

Og ja, du kan sagtens bruge "Teachable" som oversættelse fra "Lærenem", da det betyder at man er "Able and willing to learn"

Håber det hjalp.


Svar #5
30. december 2013 af peterlravn

#3 Du må meget gerne markere fejlene også rakijovic! :D

Og tak Imprafir! Det hjalp meget!!


Skriv et svar til: Marker gerne fejl :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.