Matematik

Komplekse tal

29. december 2013 af shafaifer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan udtrykker man et komplekst tal, z, hvis modulus, |z|, er givet ved 5 og argumentet, arg(z), er tan-1 3/4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det komplekse tal z har modulus r og argument φ , gælder der

z = r·e = r·(cos(φ) + i·sin(φ))

Her er det oplyst, at r = |z| = 5 og at tan(φ) = sin(φ)/cos(φ) = 3/4 .

Benyt, at

sin2(φ)/(1-sin2(φ)) = tan2(φ) = (3/4)2 .


Svar #2
29. december 2013 af shafaifer (Slettet)

Det er godt at høre fra dig,

jeg glemte at notere, at det komplekse tal z skal udtrykkes ved formlen: z = a + bi - hvilken forskel gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo så op til dig at skrive resultatet på den form.

z = r·(cos(φ) + i·sin(φ)) = r·cos(φ) + i·r·sin(φ)

har jo netop den form, så hvad er dit problem?


Svar #4
29. december 2013 af shafaifer (Slettet)

#3

Der er intet problem - hvorfor skulle der være det? Jeg er meget glad for din støtte. Jeg har indset det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2013 af SuneChr

# 2
Betragt den retvinklede trekant ABC.  A = (0 , 0) ,  B = (4 ; 3)  og C = (4 ; 0) .
B repræsenterer det komplekse tal    z = 4 + 3i    i den imaginære talplan.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.