Fysik

Formula:

30. december 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hEJ IGEN:

Jeg skal bestemme lydens hastighed i stratosfæren fra 20 til 35 km over jordens overflade som funktion af højden.  Formlen fra denne hjemmeside: http://www.sengpielaudio.com/calculator-speedsound.htm. 

 c=√κ*(p/ρ) hvor kappa er den adiabatiske indeks med en værdi 1.402, p står trykket og ρ står for luft densitetet. altså M står for molarmassen og R står for gaskonstanten.

Her har jeg bestemt en funktion af føjden for Temperaturen i Kelvin og en funktion af højden for luftdensitetet

     T(h)=0,0018K/m*h+180,15k,        p(h)=101325Pa*0,99986^h,  ρ=(p*M)/(R*T) dvs

ρ(h)=((101325Pa *0,99986^h)0,029 kg/mol) / ((8,3145 J/(mol⋅ K)* (0,0018*h+180,25K)

Hvordan kan man bestemme en funktion af højden for lydenshastighed da HØJDEN FOREGÅR I ALLE FUNKTIONERNE.

                              


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Når du kender p(h) og ρ(h) , og du kender c som funktion af p og ρ, kender du jo så c som funktion af h.

Højden indgår i i de to funktioner p(h) og ρ(h) .


Svar #2
30. december 2013 af Niko83 (Slettet)

Hvordan skrives funktion af c(h)? Der bliver for mange h i en funktion?

Hvordan ville man skrive funktionen som en redegørelse men opgaven har jeg regnet.

Redegørelsen er lidt svært. Kan man bruge mere end en h i en funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skriv først formlen for lydhastigheden korrekt

c = √(κ·p(h)/ρ(h)) = √(κ·R·T(h)/M)

så det er klart, hvad kvadratroden rækker over.

Indsæt så udtrykket for T(h) .


Svar #4
31. december 2013 af Niko83 (Slettet)

Kan du kigge denne opgave som er skrivet på Maple. Fortæl mig please, hvad er galt med funktionen?

Det bliver dejligt hvis du rette og sende opgaven tilbage.

Vedhæftet fil:Felix fri fald.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit udtryk er jo et halvsjusket udtryk, hvor der mangler en afsluttende parentes. De forskellige konstanter skal ganges sammen og enhederne reduceres.

Jeg ved ikke hvad du mener med, at h foregår (indgår eller forekommer er bedre ord) to gange. h forkommer et enkelt sted i udtrykket for vlyd(h) , der har formen

vlyd(h) = √(ah + b)

vlyd2 er med andre ord en lineær funktion af h i din model.


Skriv et svar til: Formula:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.