Matematik
Konvergent
Hvorfor er denne række konvergent ∑∞n=0 (2/(5+cosx)) for q= qnumerisk ≤ 1/2?
Svar #1
06. januar 2014 af peter lind
Hvad er q ?. Har du skrevet opgaven rigtig op. Som du skriver den er rækken ikke konvergent.
Svar #3
06. januar 2014 af peter lind
´4≤ |5+cos(x)| ≤ 6 så betingelsen |q| ≤ ½ er aldrig opfyldt. Som nævnt i #1 er rækken ikke konvergent. Det gælder uafhængigt af hvad q er. eksempel q= 1/4 så har du ∑2/(1/4) = ∑8 = 8+8+8+8+8+...
Skriv et svar til: Konvergent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
