Matematik

Retvinklet trekant - tip?

06. januar 2014 af hvadskaljegdoghedde (Slettet) - Niveau: 8. klasse

"En trekant har siderne 5 cm, 10 cm og 11 cm. Er trekanten retvinklet? Hvorfor?"

Er der et nemt trick man lige kan bruge? Eller er det nødvendigt at tegne trekanten med de mål, for derefter at se om den er retvinklet?

"Find eksempler på tre naturlige tal, som passer til Pythagoras' læresætning fx 3, 4 og 5."

Naturlige tal???? - Tal over 0, eller.. :)

Håber der er nogen der kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

En trekant er retvinklet, hvis og kun hvis de tre sidelængder a, b og c opfylder Pythagoras's ligning

a2 + b2 = c2 .

Undersøg, om denne trekants sidelængder tilfredsstiller Pythagoras' ligning.

Naturlige tal er hele, positive tal, som for eksempel 3, 4 og 5 .


Svar #2
06. januar 2014 af hvadskaljegdoghedde (Slettet)

#1

Nåååå ja! Jeg skulle selvfølgelig bare indsætte mine egne tal i Pythagoras' læresætning.

Aha, okay - det vil altså sige, at det er ligegyldigt hvilke tal jeg vælger, så længe de er over 0 og følger Pythagoras' læresætning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2014 af peter lind

ja


Svar #4
06. januar 2014 af hvadskaljegdoghedde (Slettet)

Mange tak #1 og #3 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Du kunne også prøve at tegne trekanten, hvis målene ikke gør, at det ender som en retvinklet trekant, så er det heller ikke en. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke altid muligt ud fra en tegning alene at afgøre, om en trekant er retvinklet eller ej.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2014 af mathon

#1 suppleret til praksis

En trekant er retvinklet, hvis og kun hvis de tre sidelængder a, b og c opfylder Pythagoras's ligning

betyder:

                                                   c2                                =                  a2     +     b2
                          
                              kvadratet på den længste side = summen af de to øvrige siders kvadrater


Skriv et svar til: Retvinklet trekant - tip?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.