Spansk

Rette otte sætninger

07. januar 2014 af Chaite (Slettet)

Hej er der nogle der vil rette følgende af mine sætninger? :-) 

Jeg er især i tvivl om brugen af pronominerne er korrekte. 

1. Miguel er nødt til at underholde (=mantener) sin mor og sine søskende.
Miguel tiene que mantener su madre y sus hermanos. 

2. Det er nødvendigt at besøge den kloge kone.
Es necesario buscar la curandera. 

3. Miguel er lige vendt hjem (=ir a ver) med meget brænde.
Miguel ir a ver con mucho leñas. 

4. Miguel samler (coger) igen brænde i bjerget. 
Miguel coge leña en la montaña otra vez. 

5. Man er nødt til (det er nødvendigt) at ofre majs til guderne. 
Es necesario ofrecer maíz para los dioses. 

6. Miguel har lige købt et brev til sin smukke kæreste.
Miguel ha comprado una carta para su querida bella 

7. Miguel er lige ankommet til hovedstaden.
Miguel ha llegado para la capital. 

8. Miguels mor er meget syg og græder igen.
La madre de Miguel es muy enfermo y llora otra vez. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2014 af SofieK123 (Slettet)

3. Husk at alt "bøjes" efter køn. fx. Una chica guapa. Muchas chicas, muchos chicos. 

6. Har lige = Acabar de + infinitiv. 

7. Igen: Er lige = Acabar de + infinitiv

8. Som nr. 3. Det er en ret vigtig ting at vide og huske, for det er noget, de slår meget hårdt ned på. Det er Miguels mor, som er syg, og hun er en pige, derfor skal det bøjes efter hunkøn.

Det var lige hvad jeg kunne finde af fejl. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2014 af jbmm (Slettet)

1 og 2: 'a' foran genstandsled ved personer


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2014 af jbmm (Slettet)

8. være syg = estar enfermo


Svar #4
07. januar 2014 af Chaite (Slettet)

Jeg har lige kigget sætningerne igennem. Jeg vidste faktisk ikke, at har lige og er lige er acabar de + infinitiv. Så det er dejligt, at du lige kunne fortælle mig det :-) Angående kønnene du har helt ret. Jeg bliver ærlig talt ofte i tvivl på spansk i modsætning til i tysk. 

Tak for hjælpen begge to. Jeg har rettet fejlene, og jeg tror umiddelbart det skulle være i orden, men det ville være dejligt, hvis nogle kunne tjekke dem igennem lige igen? :-) Tusind tak. 

1. Miguel er nødt til at underholde (=mantener) sin mor og sine søskende.
Miguel tiene que mantener a su madre y sus hermanos. 

2. Det er nødvendigt at besøge den kloge kone.
Es necesario buscar a la curandera. 

3. Miguel er lige vendt hjem (=ir a ver) med meget brænde.
Miguel ir a ver con muchas leñas. 

4. Miguel samler (coger) igen brænde i bjerget. 
Miguel coge leña en la montaña otra vez. 

5. Man er nødt til (det er nødvendigt) at ofre majs til guderne. 
Es necesario ofrecer maíz para los dioses. 

6. Miguel har lige købt et brev til sin smukke kæreste.
Miguel acaba de comprar una carta para su querida bella. 

7. Miguel er lige ankommet til hovedstaden.
Miguel acaba de llegar para la capital. 

8. Miguels mor er meget syg og græder igen.
La madre de Miguel está muy enferma y llora otra vez. 

#2 hvorfor skal der a foran genstandsleddene i de sætninger? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2014 af jbmm (Slettet)

#3. 'er lige vendt hjem' med 'acabar de + infinitiv' = acaba de ir a casa

Grundreglen er at 'a' skal foranstilles genstandsled ved personer (han ser María: ve a María),
læs selv mere om det i din grammatikbog, om flere anvendelser og undtagelser.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2014 af Rskjalden (Slettet)

Hej

Min rettelse:

1. Miguel er nødt til at underholde (=mantener) sin mor og sine søskende.
Miguel tiene que mantener a su madre y sus hermanos. (godt)

2. Det er nødvendigt at besøge den kloge kone.
Es necesario buscar  visitar a la curandera. 

3. Miguel er lige vendt hjem (=ir a ver) med meget brænde.

Miguel acaba de volver a casa con mucha leña.

(Jeg forstår ikke, hvorfor "ir a ver" skulle bruges. "ir a ver" betyder 'at komme til at se nogen' eller 'at besøge'. 'At vende hjem' = "Volver a casa").

4. Miguel samler (coger) igen brænde i bjerget. 
Miguel coge leña en la montaña otra vez. (godt)

5. Man er nødt til (det er nødvendigt) at ofre majs til guderne. 
Es necesario ofrecer maíz para los dioses. 

(OK. Men det er bedre "a los dioses").

6. Miguel har lige købt et brev til sin smukke kæreste.
Miguel acaba de comprar una carta para su querida bella bonita/bella novia.

7. Miguel er lige ankommet til hovedstaden.
Miguel acaba de llegar para a la capital. 

8. Miguels mor er meget syg og græder igen.
La madre de Miguel está muy enferma y llora otra vez. (godt)

mvh

Raul


Skriv et svar til: Rette otte sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.