Fysik

bevægelser

07. januar 2014 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er lidt i tvivlt om den opgave jeg har vedhæftet, så jeg vil gerne have at min svar til opgave bliver læst igennem og der kommer evt. tilføjelser

a) løberen løber hurtigst de første 3 minutter. fra 3-4,5, altså i et halvt minut bliver farten sænket. 

b) Løberen hviler sig fra 4,5 til 6 min. 

c) løberen slutter løbeturen når 6 min er gået.

d) løbeturen varer 10 min 

På forhånd tak 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Dit svar er ikke korrekt. Løberen løber hurtigst, hvor den numeriske værdi af tangentens hældningskoefficient er størst. Der spørges også om, hvornår løberen løber langsomt.

b) er korrekt.

c) er ikke korrekt. Der spørges om hvor turen slutter.

d) er ikke korrekt. Der spørges om, hvor lang løbeturen er (altså en længde).


Svar #2
07. januar 2014 af hansen1921 (Slettet)

#1

a) Løber løberen hurtigst ved 4,5 min. Hvornår løber han langsomt??. hvor skal hældningen være.

c) det forstår jeg ikke 

d) er det 500 m?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Hældningen er numerisk mindst (uden dog at være 0) i tidsrummet 3 min < t < 4 min.

c) Turen starter ved s = 0 og turen slutter ved s = 0, dvs. turen slutter i startstedet.

d) Der løbes 500 m ud og 500 m tilbage, dvs 2·500 m = 1 km.


Svar #4
07. januar 2014 af hansen1921 (Slettet)

#3

a) Det vil sige løberen løber langsomt i tiden 3 min < t> 4 min, og løberen løber hurtigt ved 4,5 minut. Hvad mener du med  (numeriske værdi af tangentens hældningskoefficient er størst). Altså kan det også være en negativ hældningskoefficient fx ced 6 min, hvor løberen løber hurtigst


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

At hældningskoefficienten er negativ betyder, at løberen løber den anden vej (tilbage mod start). Farten er den numeriske værdi af hældningskoefficienten.

Løberen ser ud til at løbe hurtigtst i tiden 1,5 min < t < 3 min. Farten er mindre i tiden 6 min < t < 10 min.


Svar #6
07. januar 2014 af hansen1921 (Slettet)

# 5

Der står ingen steder om farten. Er det fordi at der ved 6 -10 min er en negativhældningskoefficient, som angiver farten.

Jeg er lidt forvirret med farten, da der på y-akse er strækning og på x-akse er det minutter 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Til ethvert tidspunkt er hastigheden v = ds/dt , mens farten er |v|. Hastigheden er derfor differentialkvotienten af funktionen s(t), dvs hældningskoefficienten til grafens tangent i et betragtet punkt. Man kan vurdere farten de forskellige steder ved at vurdere tangentens hældningskoefficient i forskellige punkter.


Svar #8
07. januar 2014 af hansen1921 (Slettet)

Der står ingen steder om farten. Er det fordi at der ved 6 -10 min er en negativhældningskoefficient, som angiver farten, men man tager den numeriske værdi, fordi fart ikke kan være negativ. 

altså hældningskoefficient er det ikke middelhastighed??


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Farten er størrelsen af hastigheden, derfor numerisk værdi.

Hastigheden er den øjeblikkelige hastighed, dvs. tangenthældningen i de forskellige punkter. Det er ikke det samme som middelhastighed.

Middelhastigheden over hele løbet er 0, fordi man ender i begyndelsespunktet.


Skriv et svar til: bevægelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.