Matematik

f bolle g - bestem forskrift

07. januar 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Bestem en forskrift for f bolle g, når f(x) = 2x-3 og g(x)=2 * sqrt(2) + 4

F mærke = 2

G mærke = 1/sqrt(x)

skal jeg bare udregne dem ligesom man udregner en sammensat funktion? altså: f-mærke *(g(x)) * g-mærke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne forskriften for

(f o g)(x) = f(g(x))

Der skal ikke differentieres ved dette spørgsmål. Lad være med at bruge F og G , når funktionerne hedder f og g. De afledede funktioner til f(x) og g(x) skrives f '(x) og g'(x).

Skriv funktionerne ordentligt op. Forskriften for g(x) er vist ikke korrekt.


Svar #2
07. januar 2014 af Whisky1234 (Slettet)

bestem f-mærke bolle g-mærke 

f-mærke = 2 og g-mærke = 1/sqrt(x)

f-mærke*(g(x))*g-mærke

(f-mærke*(2*sqrt(x)+4)) * 1/sqrt(x) 

jeg kan jo ikke indsætte g på x´s plads i f-mærke, da der ikke er noget x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nu skriver du, at du skal bestemme (f ' o g') . Det er noget helt andet end at bestemme (f o g)' . I #0 talte du om at bestemme f o g .

Du har stadig ikke defineret funktionen g(x) korrekt (tastefejl i #0).

Skriv   f '  i stedet for "f-mærke" osv. så det er mere klart, hvad der menes.


Svar #4
07. januar 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Har lavet den opgave, og nu vil jeg gerne finde (f o g)' 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det var så ikke det, du skrev i #2. Benyt så udtrykket for differentiation af en sammensat funktion

(f(g(x))' = f '(g(x)) · g'(x)


Svar #6
07. januar 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Min fejl :)

 g(x) skal indsættes i f ', men hvad gør man når f er et tal og ikke har noget x? fx er mit f ' = 3


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så er f '(x) jo lig med 3 (eller var det 2?) uanset hvad x er, dvs, også hvis der indsættes g(x) i stedet for x.


Svar #8
07. januar 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Super :D


Skriv et svar til: f bolle g - bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.