Matematik

reduktion

07. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp :) 

Nogen der har udregningerne til denne: a(a+b)+(b-a)(a+b)

Har ingen anelse om hvad jeg skal gøre, når parenteserne står op i mod hinanden?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af peter lind

så skal du gange dem sammen


Svar #2
07. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

a(a+b)+(b-a)*a+b)

= a2+ab+(b-a)*(a+b)

= a2+ab+b*a+b*b+a*a+b*a

er det en rigtig udregning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Du udregner ikke (b-a)(a+b) korrekt. Vær mere omhyggelig med fortegnene.


Svar #4
07. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Har fandeme ikke styr på de fortegn... 

(b-a)*(a+b)

= b*a-a*b 

= b2-ab? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt, som du skriver det der. Skriv det ordentligt op.


Svar #6
07. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

a(a+b)+(b-a)*(a+b)

a2+ab + (b-a)*(a+b)

a2+ab - b2 + ab -  a2 + ab? 

det er hvad jeg kommer frem til


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt. Benyt en kendt kvadratsætning til at udregne (b-a)(a+b) korrekt.


Svar #8
08. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Kan du ikke prøve, at give mig et eksempel på en udregning med de samme foretegn, som der står i min opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du bør kende kvadratsætningen

(a+b)·(a-b) = a2 - b2 .


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.