Matematik

Bestem a og b

08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hej Jeg har vedhæftet en opgave, hvor jeg har problemer med hvordan jeg skal bestemme a og b... Nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af mathon

                             log(y) = 0,59 • log(x) + 0,18

                             log(y) = log(x0,59) + 0,18

                             10log(y) = 10^log(x^0,59) + 0,18  = 10log(x^0,59) • 100,18 = 100,18•10log(x^0,59)

                             y = 1,51356 • x0,59


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2014 af Kim777 (Slettet)


Svar #3
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Aflæses???


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Dit resultat i a) er forkert. Du har benyttet den naturlige logaritmefunktion ln(x) med tilhørende omvendt funktion ex . Hack's lov er her udtrykt ved logartimefunktionen log(x) med base 10.


Svar #5
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad der så er jeg skal skrive i stedet? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal løse ligningen

log(21,5) = 0,59·log(x) + 0,18 ,

dvs.

log(x) = (log(21,5) - 0,18)/0,59

og dermed

x = 10(log(21,5) - 0,18)/0,59 .


Svar #7
08. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

AH! Mange tak! :D 


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.