Fysik

Bølgelængde og lysfarve

08. januar 2014 af hejhey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften. 

Jeg har en opgave, jeg ikke kan finde ud af :( 

Min opgave lyder - beregn bølgelængden af det udsendte lys og find ud af, hvilken farve dette lys har? 

Det eneste jeg ved fra forklaringsopgave er at der er en energiforskel på 0.315 aJ mellem Moderne Trafiklys og glødetrådspærer. 
 

tak på forhånd, for din tid og hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af mathon

                                   h • c       1240 eV•nm
                           λ = --------- = ------------------ = 630,7 nm
                                     E         1,966 eV

dvs med en bølgelængdeforskel forskel på 630,7 nm


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2014 af Eksperimentalfysikeren

Et stykke nede på siden

http://da.wikipedia.org/wiki/Farve

er angivet bølgelængdeområderne for Newtons syv spektralfarver.

De 0.315aJ er forkert. Det er noget vrøvl at tale om energiforskellen mellem et trafiklys og en glødetrådspære.


Skriv et svar til: Bølgelængde og lysfarve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.