Matematik

cosinus relationerne

09. januar 2014 af eppeheppe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! er gået i stå ved en opg.! Håber nogen kan hjælpe mig med at beregne

vi har en trekant ABC

hvor lille:

a = 32

b = 150

c = x

C = 40 grader

Bestem x.

Så ved jeg at vi kan bruge C relationen nemlig: 

c^2 = b^2 + a^2 - 2 * a * b * cos(C)

dvs. 

x^2 = 150^2 + 32^2 - 2 * 150 * 32 * cos(40)
x^2 = 22.500 + 1024 - 9600 * cos(40)

x^2 = 23.524 - 9600 * cos(40)...

kan ikke mere??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man benytter en cosinusrelation, som du selv har skrevet det. Beregn så c2 og derefter c:

c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C) = 322 + 1502 - 2·32·150·cos(40º)   (gradtegnet er det vigtigt at skrive).

    = 23524 - 9600·cos(40º)

    = 16169,97

Beregn nu c.


Svar #2
09. januar 2014 af eppeheppe (Slettet)

okay det er c^2 der er 16.169,97. hvordan beregner man c ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når man kender kvadratet på et tal finder man tallet selv ved at uddrage kvadratroden af kvadratet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2014 af 123434 (Slettet)

2#

Hvis c2=16169,97

Så tag roden

c=√16169,97=127,2


Svar #5
09. januar 2014 af eppeheppe (Slettet)

Super! tusind tak for jeres svar :)) 


Skriv et svar til: cosinus relationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.