Matematik

Hjælp retningsafledet

11. januar 2014 af kat1981 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe med denne her opgave: Find den retnings afledede f(a;r) f(x,y,z)=z*sin(y) i punktete a(pi/2,1,0) og r(-1,0,2), bruger def (a+hr), hvordan skal jeg sætte det ind i formlen:

Får det selv til (pi/2-h)^2+(pi/2-h)*2h, er det helt forkert indsat ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Menes der den retningsafledede af f i punktet A(π/2,1,0) i retningen af vektoren r = (-1,0,2) ?

Man har

Dfr = ∇f • r = [0 , z·cos(y) , sin(y)] • r = 2sin(y) .

Det er lidt uklart, hvad du mener med de forskellige begreber.


Skriv et svar til: Hjælp retningsafledet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.