Matematik

Indekstal

12. januar 2014 af nikkostar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen.

Jeg sidder med en matematik aflevering og kan bare ikke komme videre! :-(

År            1993               1995                2001

Indekstal  114,3              119,0                 88,1

Tabellen viser indekstal for det årlige antal trafikdræbte i Danmark, idet indekstallet for 1997 er sat til 100.

I 1993 blev der dræbt 559 i trafikken.

Bestem antallet af trafikdræbte i 2001.

Bestemt indekstallet i 2001, hvis indekstallet i 1995 sættes til 100.

Det har været et trafikpolitisk mål, at antallet af trafikdræbte skulle falde med 30 % i perioden 1995-2005.
Hvor mange trafikdræbte må der højest være i 2005, hvis dette mål skal nås?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Antallet af trafikdrabte i 2001

1993 har indeks 114,3 og 1997 har indeks 100

I 1993 blev der dræbt 559 personer

I 1997 blev der dræbt 100/114,3*559=489 personer

i 2001 blev der dræbt 88,1/100*489=430 personer


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2014 af exatb

Forholdet mellem indekstal og antal dræbte skal være konstant.

Så hvis

559/114,3 = 4,89

så skal

antal trafikdræbte 2001 / 88,1 også være = 4,89


Svar #3
12. januar 2014 af nikkostar (Slettet)

Tusinde tak begge to!


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

# 1 og  # 2

I hjælper ikke nogen ved at regne deres opgaver -

I hjælper dem, ved at forlælle dem, hvordan de selv kan regne deres egne opgaver

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2014 af exatb

Jeg har ikke besvaret opgaven, kun vist fremgangsmåden. Er iøvrigt enig med dig.


Skriv et svar til: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.