Fysik

Bjergbestiger

13. januar 2014 af Ecc0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studie portalen, jeg er rendt ind i problemer med opgaven:

En bjergbestiger forbrænder via føden en energimængde på 12MJ i løbet af et døgn. Bjergbestigeren kan i denne sammenhæng opfattes som en maskine der arbejder mellem temperaturerne 37C og 10C. Bjergbestigeren vejer 80kg.

Hvad er den maksimale lodrette højde bjerbestigeren kan klare på en dag?

(Angiv svaret i SI enheden med 0 decimaler)

Jeg vil først udregne den virkningsgrad kroppen har ved hjælp af formlen:

1-TL / TH

har altså : 1-(283/310)= 0,0871

Derefter vil jeg bruge formlen for potentiel energi til at beregne højden hvormed bjergbestigeren kan komme i løbet af en dag: 

12*10^6*0,0871=h*9,82*80

h=1330,39m

Dette er dog ikke det rigtige resultat, hvor i består min fejel.

Påforhånd tak for hjælpen;)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af hesch (Slettet)

De 10C er vel omgivelsestemperaturen, eller hvad ?

Jeg er skeptisk over for beregning af virkningsgraden, for hvis nu omgivelsestemperaturen var 37C, er virkningsgraden så = 0 ? Kan en bjergbestiger ikke gå 7 trin op ad en trappe, hvis temperaturen er 37C ?


Skriv et svar til: Bjergbestiger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.