Matematik
Maclaurin-række for f(x) = ln(1-x^2)
Jeg skal bestemme Maclaurin-rækken for funktionen ln(1-x2)
Jeg har ikke Maclaurin-rækken for ln(x) i min bog...
Svar #1
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
Måske kender du rækken
ln(1+x) = ∑∞n=1 (-1)n+1·xn/n , x2 < 1 og x = 1 ,
hvoraf man så får
ln(1-x) = - ∑∞n=1 xn/n , x2 < 1 og x = -1 .
Svar #2
14. januar 2014 af placebo321 (Slettet)
Jeg fandt den række, du angiver og indsatte x2 på x's plads. Den stod dog ikke i bogen.
Svar #3
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Den bør forudsættes kendt i et uni-kursus i matematisk analyse.
Skriv et svar til: Maclaurin-række for f(x) = ln(1-x^2)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
