Matematik

differentialligninger

14. januar 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Kan I hjælpe mig med den her. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre med opgave e. Jeg har lavet alle opgaverne indtil e, så jeg har modellen mv. :)
Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når antallet af bakterier er 1800, er B = 1800, og man kan så beregne væksthastigheden B'(t) ved at indsætte B = 1800 i differentialligningen.

B'(t) = 1,55·10-4 · B · (2000 - B)


Svar #2
14. januar 2014 af cecilied34 (Slettet)

Arh, okay. Det var jo ikke så slemt igen. Tak skal du have :)
Kan det desuden passe, at "2000" er populationens øvre grænse, der hvor væksten stagnerer. Hvis man skulle fortolke tallet?


Svar #3
14. januar 2014 af cecilied34 (Slettet)

Og med hensyn til væksthastigheden, så får jeg 55,8. Er det bare sådan man angiver væksthastigheden med et tal. Eller skal der mere på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.

#3

Da tiden angives i døgn kunne man angive B'(t) = 55,8/døgn .


Svar #5
14. januar 2014 af cecilied34 (Slettet)

Tak skal du have. Så er der bare lige en sidste ting, jeg skal have på plads. Er det også korrekt, at den maksimale væksthastighed er B'(t) = 153.45/døgn? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se din nyere tråd, hvor du selv har fundet det korrekte svar.


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.