Fysik

Konservative kræfter

14. januar 2014 af mimok (Slettet)

Hvilke af følgende kræfter er konservative kræfter? Mine bug på Konservative kræfter er markeret med *

Coulombkraft *

Gnidningskraft

Tyngdekraften nær Jordoverfladen *

Gravitationskraften i et tyngdefelt *

Fjederkraft

Luftmodstand.

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af peter lind

ja


Svar #2
14. januar 2014 af mimok (Slettet)

Tak! Hvordan udtrykker man den potentielle energi for flg. (mine bud er skrevet ved siden af)

Gnidningskraft : Epot=mgh

Tyngdekraften nær Jordoverfladen * Epot=mgh

Gravitationskraften i et tyngdefelt * Epot=-G*(M*m)/r

Fjederkraft Epot=1/2*k*y2

Luftmodstand :  Epot?=mgh


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

En fjederkraft, der opfylder Hooke's lov, er også en konservativ kraft.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke potentiel energi knyttet til gnidningskraften eller til luftmodstanden. Den potentielle energi hører sammen med en konservativ kraft.


Svar #5
14. januar 2014 af mimok (Slettet)

Hvad så med fjederkraften? Den er vel ikke konservativ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Genlæs svaret i #3.


Svar #7
14. januar 2014 af mimok (Slettet)

Hov, undskyld, jeg havde ikke set #3. 

Mange tak for svar!


Skriv et svar til: Konservative kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.