Matematik

Reducering

15. januar 2014 af ssk10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kære studieportalbrugere. 

Jeg har et reduceringsstykke der ser således ud: 5(x+1)^2-3(2x-4).

Mit spørgsmål er så bare:
Skal jeg starte med at gange de 5 ind i parentesen, eller skal potensen først regnes ud?

Og hvad bliver facit så? - jeg får det til: x^2+19-4x, eller er dette fuldstændig hen i hampen

Håber på svar hurtigst muligt

MVH  


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2014 af mathon

                              5(x+1)2 - 3(2x-4)  =  5(x+1)2 - 3•2•(x-2)  =  5(x+1)2 - 6•(x-2) =

                                               (5x2 + 10x + 5) - (6x - 12) =

                                               5x2 + 10x + 5 - 6x + 12

                                               5x2 + 4x + 17

 


Svar #2
17. januar 2014 af ssk10 (Slettet)

Hvorfor: "...3*2*(x-2)=... 6*(x-2)

Hvorfor er det ikke: -3*(2x-4)=6x+12 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2014 af mathon

                           … - 3•(2x-4)  =  … - (6x - 12)  = … -6x + 12

        da en minus-parentes hæves ved at udskifte plus med minus og omvendt både for fortegn og regnetegn


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.