Matematik

længden af vinkelhalveringslinjen i en trekant

15. januar 2014 af 1234misse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg skal udregne længden af vinkelhalveringslinjen i en vilkårlig trekant

Det er vinklen C på 87, 25° der er halveret. 

Vinkel A = 51°

Vinkel B = 41,75°

Siden a = 14

Siden b = 12 

Siden c = 18

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2014 af peter lind

Lav en tegning af systemet. kald skæringen mellem vinkelhalveringslinjen og c for D.

Se på trekant BCD. Du kender længden af BC vinkel B og vinkel BCD. Find vinkel D i trekanten. Brug dernæst sinusrelationerne til at finde længden af vinkelhalveringslinjen


Svar #2
15. januar 2014 af 1234misse (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2014 af mathon

                                                                        2•a•b•cos(C/2)
              vC = (1/(a+b)) • √(ab[(a+b)2-c2])   =  ---------------------
                                                                              a + b

                              


Skriv et svar til: længden af vinkelhalveringslinjen i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.