Matematik

En lille opgave

15. januar 2014 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har en opgave, der lyder:

Funktionerne, hvis grafer ses på figurerne, har begge en forskrift af typen
a*sin(bt + c) + k
Bestem i hvert af tilfældene konstanterne a, b, c og k.

Jeg har fundet a og k ud fra graferne, men ved ikke, hvordan jeg finder c og b. Jeg håber, at nogle vil hjælpe :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2014 af peter lind

sæt t=0. det giver a*sin(c)+k. som du samtidig kan aflæse af grafen. Det giver en ligning til bestemmelse af c.

Set på afstanden mellem 2 toppe (elelr bund) forskellen i t for de to toppe kalder jeg Δt samtidig ændres indmaden i sinus funktionen med 2π så b*Δt = 2π


Svar #2
15. januar 2014 af 1234radioen (Slettet)

Er det fordi vi siger, at x = t, at man sætter 0 ind på t's plads i ligningen, og så går b ud?


Svar #3
15. januar 2014 af 1234radioen (Slettet)

Jeg forstår det ikke lige helt, vil du være sød at forklare?


Skriv et svar til: En lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.