Fysik

Kræfter

16. januar 2014 af kajo01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

har virkelig problemer med de her to opgaver, håber der er nogen der kan hjælpe..

1) Der virker en kraft på 2,6 N vinkelret ind på en flade med arealet 0,013 m2. Find trykket på fladen.

2) Der virker en kraft på 1,5 mN på en flade med arealet 43 mm2. Find trykket på fladen i SI-enhed.

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Trykket er defineret som kraft pr aralenhed: P = F / A


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2014 af mathon

Du har generelt besvær med at omskriv enheder:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1416177
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1417685

1)
                            2,6 N
                 p = -------------- =
                        0,013 m2

.

2)
                        1,5·10-3 N
                 p = --------------- =
                       43·10-6 m2
              
                   
               


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2014 af mathon


                                          SI-enhed = N/m2 = Pa


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.