Matematik

f(x,y) hjælp

16. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

Har en funktion der er givet ved:

f(x,y)=x2-3xy+y3+ 3y2  ,(x,y)∈R2

a. Bestem de kritiske punkter for f(x,y).
b. Bestem typen af de kritiske punkter for f(x,y).

Er der nogen der kan forklare hvordan jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af mathon

kritiske indre punkter kræver

                        fx(x,y) = fy(x,y) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2014 af mathon

De kritiske punkter for f(x,y) kan kun forekomme
i
           i) grænsepunkter for Dm(f)

          ii) indre punkter, hvor fx = fy = 0 eller hvor fx og fy ikke er definerede.

   Hvis f og dens første og anden delafledede er kontinuerte i en åben skive indeholdende (a,b)
   og hvis fx(a,b) = fy(a,b) = 0
   så
           i) fxx < 0 og fxx•fyy - fxy2 > 0 i (a,b) ⇒ lokalt maksimum
          ii) fxx > 0 og fxx•fyy - fxy2 > 0 i (a,b) ⇒ lokalt minimum
         iii) fxx•fyy - fxy2 < 0 i (a,b) ⇒ saddelpunkt
         iv) fxx•fyy - fxy2 = 0 i (a,b) ⇒ intet kan konkluderes

 


 


Svar #3
16. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

okay  tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2014 af mathon

i den konkrete opgave:

               fx = 2x - 3y
               fxx = 2

               fy = 3y2 + 6y - 3x
               fyy = 6y + 6

               fxy = -3

               fxx•fyy - fxy2 = 2•(6y + 6) - (-3)2 = 12y + 3


               fx = fy = 0

              2x - 3y =  og   3y2 + 6y - 3x

              (x,y) = (0,0)   v   (x,y) = (-3/4 ; -1/2)      som er kritiske indre punkter


Svar #5
16. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

men jeg forstår ikke helt hvad du mener med det.


Svar #6
16. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

hvordan finder du (x,y) = (-3/4 ; -1/2) ?


Svar #7
16. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

hvilken del er a og hvilken del af det hele er b?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2014 af mathon

#4
 

i den konkrete opgave:
          

              2x - 3y = 0  og   3y2 + 6y - 3x = 0   dvs

              (x,y) = (0,0)   v   (x,y) = (-3/4 ; -1/2)      som er kritiske indre punkter


Svar #9
16. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

Men hvordan kommer du frem til det resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2014 af mathon

 #4
 

i den konkrete opgave:
          

              2x - 3y = 0   og   3y2 + 6y - 3x = 0    dvs
              x = (3/2)y   og     y2 + 2y - (3/2)y = 0

                       2y2 + 4y - 3y = 0

                       2y2 + y = 0

                       2y(y+ (1/2)) = 0

                       y = 0                 v              y = -(1/2)
                       x = (3/2)•0 = 0                  x = (3/2)•(-1/2) = -(3/4)
hvoraf
                       (a,b) = (0,0)    v    (a,b) = (-3/4 ; -1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. januar 2014 af mathon

i (0,0):

                fxx = 2
                fyy = 6•0 + 6 = 6
                fxy = -3

                fxx•fyy - fxy2 = 2•6 - (-3)2 = 12 - 9 = 3
               

i følge
           ii) har f lokalt minimum

.

i (-3/4 ; -1/2):

                fxx = 2
                fyy = 6•(-(1/2)) + 6 = -3 + 6 = 3
                fxy = -3

                fxx•fyy - fxy2 = 2•3 - (-3)2 = 6 - 9 = -3
               

i følge
          iii) har f saddelpunkt
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2014 af sival (Slettet)

Hej hvordan finder du Fxy=-3?


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. januar 2014 af mathon

#12
∂(2x-3y)
------------ = 0-3 = -3
∂y


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. januar 2014 af sival (Slettet)

Kan godt være det er et dumt spørgsmål men hvorfor bruger du ikke B^2-AC når du bestemmer typen? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. januar 2014 af 1113 (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg typen af det kritiske punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. januar 2014 af mathon

#15

             læs #11


Skriv et svar til: f(x,y) hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.