Fysik

Haster!!

16. januar 2014 af Zgonic (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med dette spørgsmål:

Forklar hvorfor man benytter forskellige navne for enheder selvom selve enheden er den samme eksempelvis Sievert og Gray som begge er J/kg og Hertz og Becquerel som begge er 1/s = s^-1

Please hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af peter lind

Det drejer sig om forskellige fysiske systemer. Hertz bruges udelukkende i forbindelse med svingende systemer, Becquerel udelukkende  som mål for radioaktive henfald


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2014 af hesch (Slettet)

Du har ret, hvad angår Hz = perioder/sek, for der findes jo den anden enhed:  rad/s = s-1.

I fysisk sammenhæng benyttes oftest rad/s, af hensyn til SI-enheder. Hz anvendes i musisk sammenhæng, og det kan være forvirrende.

Både Hz og rad/s har enheden s-1, selvom det giver en faktor 2π i forskel på værdien.


Skriv et svar til: Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.