Geografi

Ligninger

17. januar 2014 af 123434 (Slettet)

2(x2-19)=(2x+7)(x-4)

2x2-38=(2x*7)+(2x*x)+(2x*-4)+(7*x)+(7*-4)

2x2-38=14x+2x2-8x+7x-28

2x2-38=15x+2x2-28

2x2-38+38=15x+2x2-28+38

2x2=15x+2x2+10

2x2-10=15x+2x2

-10=15x

-10/15=15x/15

-2/3=x

x(3x-4)=(x-3)(3x+4)

3x2-4x=(x*3x)+(-3*3x)+(-3*4)+(3x*4)+(x*4)

3x2-4x=3x2-9x-12+12x+4x

3x2-4x=3x2+7x-12

3x2-4x+4x=3x2+7x+4x-12

3x2=3x2+11x-12

3x2+12=3x2+11x

12=11x

Disse ligninger er meget forkerte. Hvad gør jeg forkert?

Undskyld det forkerte forum, men grundet en teknisk fejl kan jeg ikke vælge matematikforummet. Den vil simpelthen ikke skrue ned. 

Tak på forhånd og god weekend. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

I den første ligning ganger du ikke højresiden ud korrekt. Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden.

I dit resultat skal du ikke gange det første led i den første med det andet led i den første parentes. Leddet, hvor du ganger 2x med x skal fjernes.

I den anden opgave begår du en lignende fejl ved at medtage leddet 3x*4.

(a+b)·(c+d) = a·c + a·d + b·c + b·d


Svar #2
17. januar 2014 af 123434 (Slettet)

2(x2-19)=(2x+7)(x-4)

2x2-38=(2x*x)+(2x*-4)+(7*x)+7*-4

2x2-38=2x2-8x+7x-28

2x2-38=2x2-x-28

2x2-38+38=2x2-x-28+38

2x2=2x2-x+10

2x2+x=2x2+10

x=10

x(3x-4)=(x-3)(3x+4)

3x2-4x=(x*3x)+(x*4)+(-3*3x)+(-3*4)

3x2-4x=3x2+4x-9x-12

3x2-4x=3x2-5x-12

-4x=-5x-12

-4x+5x=-5x-12+5x

x=-12


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Ser rigtigt ud.

Og du kan jo selv lave en "test", ved at indsætte løsningerne i opgavens ligninger.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.