Fysik

Ellære

18. januar 2014 af hallihallomeddig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Data: D = 0,25 mm l = 15 mm P = 0,52 W

Metaltråden består af sølv. Tråden har diameteren D og længden l.  

a.Beregn trådens resistans ved temperaturen 20 ºC.

b. Beregn trådens resistans ved smeltepunktet 961 ºC.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af mathon

a)

     benyt
                                                      l       
                     R20 = ρ20sølv • ----------------
                                             0,25 •π • d2

.

b)

     benyt
                     R = R20 • (1 + α20sølv• ΔT)                              
               
                                           

                 


                  
 

        

  
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2014 af mathon

      ρ20sølv = 1,59·10-2 Ω mm2/m  = 1,59·10-8 Ω/m

      α20sølv = 3,8·10-3 K-1 


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.