Matematik

Kombinatorik

18. januar 2014 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg er lidt i tvivl om mit svar i en opgave. Jeg skriver opgaven herunder:

Eleverne vil udvikle et spil, der går ud på at kaste to ens kattefigurer. En blå og rød. De to figurer kan lande på 5 forskellige måder: Benene (B), venstre side (V), højre side (H), ryggen (R) og snuden (S). F.eks. (blå v, rød h)

Skriv alle de forskellige kombinationer.

Er det ikke multiplikations-metoden jeg skal bruge? Der er 2 farver og 5 måder den kan lande på? 2*5 ikke? 


Svar #1
18. januar 2014 af RasmusEu (Slettet)

Fandt lige ud af det ikke er multiplikations-metoden. Kan det være ordnet uden tilbagelægning?

Formel: n! / (n-r)!

n = 7 

r = 2 eller 5?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

Svaret er vel, at der er 5*5 = 52 mulige kombinationer


Svar #3
18. januar 2014 af RasmusEu (Slettet)

Ville det ikke være 7*7 så? Der er jo 2 farver og 5 måder den kan lande på. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

Nej. Problemstillingen er helt analog til kast med to femsidede terninger.


Svar #5
19. januar 2014 af RasmusEu (Slettet)

Okay tak! (:

Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.