Fysik

hjælp fordampningstryk

18. januar 2014 af Lillozz (Slettet)

Pressure was exerted with a piston on water at 20 C . The vapour pressure of water under 1.0 bar is 2.34 kPa. What is the vapour pressure when the pressure on the liquid is 20 MPa?

Jeg har prøvet at regne, men det driller lidt. Jeg kan ikke se, hvilket formel jeg skal anvende:

(1) P=p*e^((VmΔp)/RT)

(2) p=p*e^-x, hvor x=( ΔvapH/R) (1/T-1/T*) 

Resultatet skal meget gerne give 2,71 kPa

Er der nogen, der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg har altid lært, at fordampningstrykket kun afhænger af temperaturen. Så resultatet skulle vel stadig være 2,34 kPa?


Skriv et svar til: hjælp fordampningstryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.