Matematik

Bestem funktion

19. januar 2014 af verman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sammenhængen mellem maksimal relativ væksthastid V (målt i døgn-1) og kropsmasse M målt i gram for flecellede vekselvarme dyr er givet ved

logV=-1.64-0.27logM

a) bestem v når m = 3000 (har jeg lavet)

b) Bestem V som funktion af M

facitlisten vil havde det til at blive V=(0.0229/M0-27)

Jeg har prøvet at kigge i de andre tråde om samme spørgsmål men ingen lader mig kommere tættere på et svar som matcher facit.

Håber en der ka hjælpe der ude (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2014 af mathon

                              log(V) = -1.64 - 0.27log(M)

                              log(V) = -1.64 - log(M0,27)

                              log(V) + log(M0,27) = -1,64

                              log(V·M0,27) = -1,64

                              V·M0,27 = 10-1,64

                               V = 10-1,64/ M0,27

                                        V = 10-1,64·M-0,27

                                        V = 0,0229·M-0,27

                             


Svar #2
19. januar 2014 af verman (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.