Fysik
lys
17. november 2005 af
brunekage (Slettet)
hjælp!!!
Når en A-bombe eksploderer dannes et meget kraftigt lysglimt. Hvor lang tid har man til at kaste sig ned, før trykbølgen rammer, når man er 4 km fra eksplosionscentrum. (Trykbølgen bævegesig med lydenshastighed, lydhastighed i luft=343,37m/s, lyshastighed c=299729,km/s)
Når en A-bombe eksploderer dannes et meget kraftigt lysglimt. Hvor lang tid har man til at kaste sig ned, før trykbølgen rammer, når man er 4 km fra eksplosionscentrum. (Trykbølgen bævegesig med lydenshastighed, lydhastighed i luft=343,37m/s, lyshastighed c=299729,km/s)
Svar #1
17. november 2005 af Dr. MolBio (Slettet)
Hej..
343,37 m/s =1236132 m/time = 1236,1 km/time
(4km/1236,1km/time)*3600 = 11,65 sek
Dvs. det er den tid det tager trykbølgen at ramme en person som står 4 km væk, EFTER at bomben eksploderer. Den tid lyset tager at nå vil jeg tro skulle negligeres, da det vil svare til ca. 1,33*10^-5 sek eller deromkring.
343,37 m/s =1236132 m/time = 1236,1 km/time
(4km/1236,1km/time)*3600 = 11,65 sek
Dvs. det er den tid det tager trykbølgen at ramme en person som står 4 km væk, EFTER at bomben eksploderer. Den tid lyset tager at nå vil jeg tro skulle negligeres, da det vil svare til ca. 1,33*10^-5 sek eller deromkring.
Svar #2
17. november 2005 af frodo (Slettet)
regn den tid lyset tager om at tilbagelægge 4000m, og dernæst hvor lang tid trykbølgen tager om at tilbagelægge 4000m, og dernæst må svaret være givet ved differensen derimellem.
Svar #3
17. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Jeg vil også sige, som #1, at man ikke skal regne med lyset, idet det nærmest ses med det samme.
Man regner jo heller ikke med vindmodstand i mekanik/dynamik (ok, alt efter niveau, men ellers...)
Man regner jo heller ikke med vindmodstand i mekanik/dynamik (ok, alt efter niveau, men ellers...)
Skriv et svar til: lys
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
