Fysik

Absorptionsloven

20. januar 2014 af plamesaen (Slettet) - Niveau: B-niveau

I = I0 * e-u*x

Hvad er 'e' ?

hvad bliver strålingsintensiteterne I og I0 målt i?

og er halveringstykkelsen x bare målt i meter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af mathon

e er grundtallet for den naturlige logaritme ln     e ≈ 2,71828

strålingsintensitet
http://maskinmesterskolens-boghandel.dk/grib_fysikken/Radioaktiv_straalingsintensitet_version2_24-08-2010.pdf
 


Svar #2
20. januar 2014 af plamesaen (Slettet)

aha mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2014 af mathon

                I = I0 • e-µ·x

                (1/2)Io = Io • e-µ·X1/2

                (1/2) = e-µ·X1/2

                ln(1/2) = -ln(2) = -µ·X1/2

                X1/2 = ln(2) / µ          [µ] = mm-1

                


Skriv et svar til: Absorptionsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.