Fysik

kinematik

21. januar 2014 af lyager92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder fast med en opgave i fysik længe nu. jeg har problemer med at bruge kinematik formlerne.

Håber der er nogle der kan hjælpe:

En kugle foretager et frit fald og rammer jorden med en fart på 72 m/s

a. hvor lang tid har faldet taget?

b. fra hvilken højde er det frie fald forgået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af hesch (Slettet)

s = vmid*t = ½*g*t2          ( vmid er middelhastighed, acceleration er konstant  => vmid = 36m/s )

=>    vmid = ½*g*t            ( find t )


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a = dv/dt = g  <=>

v = gt + v0

v = ds/dt  <=>

ds/dt = gt + v0  <=>

s = ½gt2 + v0t + s0


Skriv et svar til: kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.