Matematik

Montoniforhold

21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

HEJ, jeg har vedhæftet en opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

Hej manu 

hvad er det du har brug for hjælp til? 

-Hjorthen


Svar #2
21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hov, ved ikk lige hvad er er sket...

Men jeg er ikke så god til monotniforholdende, så det er det jeg skal have hjælp til at finde... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

altså kan du angive i hvilke interval funktionen er voksende, og i hvilke interval funktionen er faldende? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2014 af Stats

Hov.. gemmer lige svaret

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

;)


Svar #6
21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja det tror jeg. den er faldende 2 gange og stigende en gang ikke? :-)


Svar #7
21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

den er faldende fra 1-5, stigende fra 5-9 og faldende fra 9-11


Svar #8
21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Den er stigende fra ]-1;1],  faldende fra [1;5], stigende fra [5;9] og faldende fra [9;11]

Er det ikke sådan man skriver det op? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

den stiger 2 gange og falder 2 gange  ;)  så du mangler et interval hvor den er stigende :) 


Svar #10
21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Der er jo også det der hedder Dm(f) og Vm(f), globalt maksimum og minimum, og lokalt maksimum og minimum. 

Men er rigtig usikker på de forskellige.... 


Svar #11
21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja det fandt jeg ud af ;-)
Men er det så ikke sådan her: Den er stigende fra ]-1;1],  faldende fra [1;5], stigende fra [5;9] og faldende fra [9;11]


Svar #12
21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Den er stigende fra: ]-1;1],[5-9] faldende fra: [1;5], [9;11]

Vm(f)=[1;6]

Dm(f)= ]-1;11]

Er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

ja det er rigtig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

og den måde jeg ville skrive monotoniforholdende op er f.eks.:

f er stingende mellem: ]-1;1]∪[5;9]
er aftagende mellem: [1;5]∪[9;11]

:)


Svar #15
21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Mange tak! men har du mulighed for at hjælpe mig med at finde 

globalt maksimum og minimum, og lokalt maksimum og minimum? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

selvfølgelig, globalt maksimum er der hvor du har den højeste y-værdi
samt at minimum er der hvor du har den laveste. :) 

lokalt maksimum og minimum f.eks. de forskellige toppes y-værdi :) 


Svar #17
21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

det globale maksimum er så 6 mens minimum er 1? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

Indeed ;-)


Svar #19
21. januar 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men... det lokale maksimum og minimum er jeg stadig i tvivl om.. 


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. januar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

definitionen af maks og minimum, er der hvor en tangent til punktet vil have en hældning på a=0
dvs. du har et lokalt maksimum og 1 globalt maksimum samt 1 globalt minimum, i din opgave :-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.