Matematik

Problemregning Please hjælp

21. januar 2014 af hassanole - Niveau: 9. klasse

nogle der kan hjælpe mig med det her to opgaver de er fra FSA problemregning 2011 december

på fladskærme er forholdet melem den længste side og den den korteste side 16:9

den korteste side på en fladskærm er 27 cm

3.2 Hvor lang er den længste side på denne fladskærm ???

3.3 På en 42 fladskærm er dene ne side 52,3 cm

hvor lang er den side der er vinkelret på denne??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af SuneChr

Forholdet  16 : 9  betyder, at  hvis  den længste side er 16 , så er den korteste side 9.
Nu er den korteste side i virkeligheden 27, så man skal sige
16 / 9  =  x / 27   hvor x er den længste side.
Gang med 27 på begge sider af lighedstegnet, så fås den længste side.

Det andet spørgsmål siger noget om, hvor lang diagonalen er på skærmen.
Der kan du jo starte med at hilse på Hr. Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af 123434 (Slettet)

3,3) Mit bud:

En side er 52,3 cm.

En tomme er 2,54 cm

Diagonalen er 2,54*42=106,7cm 

Længden på den søgte katete=106,7cm-52,3cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af 123434 (Slettet)

2# Rettelse

Længde på den søgte katete=√106,72-52,32=92


Svar #4
21. januar 2014 af hassanole

Mange tak for den store hjælp.

Skriv et svar til: Problemregning Please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.