Matematik

f(x)=in(3x+5)

21. januar 2014 af snilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)= in(3x+5)

Hvordan finder man f'(x)? Jeg har prøvet mig frem, men der er åbenbart noget som går tabt, siden det ikke går op :(

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion. Man skriver ln(..), ikke in(...) (lille bogstav L, lille bogstav N, dvs. LN med små bogstaver).

Man har

(ln(3x+5))' = ln'(3x+5) · (3x+5)' = ...


Svar #2
21. januar 2014 af snilo (Slettet)

Det var en skrivefejl..

Ja, men jeg kan ikke få det til at gå op selvom jeg bruger denne formel: (f(x)*g(x))'=f'(x)*g(x)+g(x)'*f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal ikke benytte produktreglen, men reglen for differentiation af en sammensat funktion, som nævnt i #1:

(f(g(x))' = f '(g(x)) · g'(x) .

Benyt, at den afledede af ln(x) er 1/x . Man har så

(ln(3x+5))' = ln'(3x+5) · (3x+5)' = (1/(3x+5)) · 3 = 3/(3x+5)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. januar 2014 af SuneChr

# 1
Det lille l ,  som her hverken er et et-tal eller halvdelen af det numeriske tegn, er en layout- eller typografisk irritation, for os - ?, som altid forsøger at være entydig i vor skriftlige adfærd.
I min skoletid skrev vi f.eks. altid ml for milliliter. I dag skal liter skrives med stort L, mL , vel sagtens af samme grund for ikke at kunne misforstås? Jeg kan nu ikke vænne mig til det store L i denne benævnelse. Skal jeg angive f.eks. en linje, vil jeg ty til det græske alfabet, og kalde linjen for λ , og ikke for,  l . 


Skriv et svar til: f(x)=in(3x+5)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.