Matematik

bestem forskrift

22. januar 2014 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en 70m bred og 7m høj bro er indlagt i et koordinatsystem som vist. kørebanen er sammenfaldende med x aksen og den øverste del af broen udgøres af en parabel.

vis at forskriften for parablen er givet ved f(x) = -0,005712x^2 + 0,4x

dvs. opstil regneforskriften ud fra de oplysninger i teksten at det giver ovenstående forskrift


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af mathon

Hvad med tegningen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2014 af PeterValberg

Ud fra tegningen kender du 3 punkter (antager jeg, idet du ikke har vedhæftet skitsen)
 (0,7) (70,7) og (35,0)  sidstnævnte er toppunktet

Opstil tre ligninger med tre ubekendte ud fra de tre punkter
og bestem værdierne for a, b og c

En parabel har ligningen:   y = ax2 + bx + c 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af mathon

Punkterne (0,7) (70,7) og (35,0)
giver parablen
                                 y = 0,005714x2 - 0,4x + 7


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af PeterValberg

Det ville være rart, hvis du lige upload'er tegningen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2014 af PeterValberg

Antog i #1 at der var tale om en hængebro, hvor det var forskriften for
den parabel, som kabler (der holder vejbanen) følger.
Men efter at have plottet grafen for den angivne forskrift i GeoGebra,
kan jeg godt se, at der er tale om en helt anden type bro med en bue :-)

Derfor må at de kendte punkter være (0,0), toppunktet (35,7) og (70,0)
det fører til den ønskede forskrift :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.