Fysik

Bølger, hjælp tak! :)

22. januar 2014 af poet (Slettet)

Hej, jeg sidder med disse to opgaver, som jeg simpelthen ikke kan kringle!

Opgave 1. 

Nogle bestemte vandbølger har en frekvens på 20 Hz og en bølgelængde på 4,0 cm.

Beregn bølgernes periode og fart.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af mathon

                 v = λ • f = (0,04 m) • (20 s-1)

                 T = 1/f = 1 / (20 s-1)


Svar #2
22. januar 2014 af poet (Slettet)

Tak!


Svar #3
22. januar 2014 af poet (Slettet)

Men hvorfor -1????


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af mathon

                Hz = s-1


Skriv et svar til: Bølger, hjælp tak! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.