Matematik

Toppunkt bevis

18. november 2005 af Poler (Slettet)
Lad en parabel være givet ved ligningen y=ax^2+bx+c.
Toppunkt T for parablen har koordinatsættet:
T=(-b/2a;-d/4a)

-Første koordinaten x bevises:
h`(x)=0<=>a*2x+b=0<=>2ax=-b<=>x=-b/2a

Hvordan er beviset for andenkoordinaten y?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2005 af Norn (Slettet)

Snup dig en ordnet andengradsligning
f(x)=ax^2+bx+c

sæt x lig -b/2a

f(-b/2a)=a(-b/2a)^2+b(-b/2a)+c
Reducer
f(-b/2a)=-d/4a

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2005 af Norn (Slettet)

hvor d selvfølgelig er lig = b^2-4ac

Giv lyd fra dig, hvis du for problemer med reduktionen...

Svar #3
18. november 2005 af Poler (Slettet)

ja.. egentlig vidste jeg godt det du skriver, men det jeg mangler er hvordan du kommer fra:

f(-b/2a)=a(-b/2a)^2+b(-b/2a)+c

til:

f(-b/2a)=-d/4a

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2005 af Norn (Slettet)

Okay... så sender jeg bare beviset til din mail!

Svar #5
18. november 2005 af Poler (Slettet)

ok.. kan du se min mail eller vil du have den?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2005 af Norn (Slettet)

Jeg skal lige have den... Medmindre du har modtaget en mail fra mig?!?

Svar #7
18. november 2005 af Poler (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juni 2006 af søjde julle! (Slettet)

Hvis du stadig har det, må du også meget gerne sende det til: [email protected]!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juni 2006 af MrX (Slettet)

Hej, er det også muligt at du kunne sende det til mig :P
[email protected]


Skriv et svar til: Toppunkt bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.