Matematik

SINUS OG COSINUS

22. januar 2014 af niko24r (Slettet) - Niveau: 10. klasse

OPGAVER.

På vedhæftet fil 

Kan jeg ikke få hjælp til de to opgaver, da jeg ikke har forstået opgaven hel konkret. Det ville være enorm stor hjælp hvis I ville fortælle mig nærmere om hvordan jeg når frem til et resultat, eller giver mig jeres løsning til selve opgaven.

1. A er 48° og a er 9,6 cm. B er 65 ° . Du kan selv beregne hvor mange

grader C  er.

Hvor lang er b og c ?

2. b er 7 cm .  C  er 34° og  A  er 111°.

Lav en skitse af trekanten og beregn længden c og a – og vinklen B. 

Vedhæftet fil: triogeometri-test.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af Stats

Opg 1

Hint: hvor mange grader er der i en trekant? Brug sinus, eller cosinus relationerne til at finde længderne b og c

opg 2

samme metode

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
22. januar 2014 af niko24r (Slettet)

Hvilke cosinus relationer er der? Vil du ikke lige udpege nogle?

Samme metode, men hvordan kan jeg finde alle de formler, for har hørt at der udgøre rigtig mange.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af Stats

Sinusrelationen
\frac{\sin (A)}{a} = \frac{\sin (B)}{b} = \frac{\sin (C)}{c}

\frac{a}{\sin (A)} = \frac{b}{\sin (B)} = \frac{c}{\sin (C)}=2R

Cosinusrelationerne:
\cos A = \frac{b^2 + c^2 - a^2}{2 \cdot b \cdot c}
\cos B = \frac{a^2 + c^2 - b^2}{2 \cdot a \cdot c}
\cos C = \frac{a^2 + b^2 - c^2}{2 \cdot a \cdot b}

{a^2} = {b^2 + c^2 - 2 \cdot b \cdot c \cdot \cos A}
{b^2} = {a^2 + c^2 - 2 \cdot a \cdot c \cdot \cos B}
{c^2} = {a^2 + b^2 - 2 \cdot a \cdot b \cdot \cos C}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
22. januar 2014 af niko24r (Slettet)

tusinde tak :D for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Begge opgaver kan beregnes ved at benytte sinusrelationerne, som også er angivet allerøverst i den vedlagte opgavetekst i #0.


Svar #6
23. januar 2014 af niko24r (Slettet)

Har stadig meget svært ved at komme i gang.. Vil du ikke nok forklare mig hvordan du løser den første opgave, og hvilken formel du har valgt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opg 1.

Man kender to vinkler, og derfor også den tredje vinkel, pga. at vinkelsummen er 180º.

Man har så

b/sin(B) = a/sin(A)   (man kender a, A og B, isoler b)

og

c/sin(C) = a/sin(A)   (man kender a, A og C, isoler c).

I Opg 2 kender man 2 vinkler og derfor alle tre vinkler. Man kender b og benytter så sinusrelationerne til at beregne a og c.


Skriv et svar til: SINUS OG COSINUS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.