Matematik

Procentsats

23. januar 2014 af Nødden82 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg kender formlen uden potens, men kan ikke hitte ud af formlen med potens.

jeg skal finde procentsatsen, når jeg har en startværdi: 25000 og en slutværdi: 43437,23^18... ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2014 af PeterValberg

Formlen hedder:

K = K0·(1+(p/100))n            

hvor:

p er procentsatsen i %
K er slutværdien
K0 er startværdien
n er antal terminer

Indsæt de kendte værdier og bestem p

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2014 af PeterValberg

se eventuelt denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2014 af mathon

                        Ko·(1+r)n = Kn

                        (1+r)n = (Kn/Ko)

                        1+r = (Kn/Ko)1/n                                        r = p/100

                        r = p/100 = ((Kn/Ko)1/n - 1)

                        p = ((Kn/Ko)1/n - 1) • 100

                       
      Du skal kende antal terminer n.

                    


Svar #4
23. januar 2014 af Nødden82 (Slettet)

Tak for svarende. 

Jeg kan do af en eller anden årsag, stadig ikke få det til at virke.. :-D føler mig en smule dum ligenu.. :-/


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2014 af PeterValberg

Prøv lige at skrive hele opgaveteksten, så kigger vi på det :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
23. januar 2014 af Nødden82 (Slettet)

Teksten lyder som følger

I denne opgave betegner:startbeløb,  slutbeløb, p en procentsats og n er antal procentskrivninger.

startværdi: 25.000 kr.(s0)  terminer: 18(n)  slutværdi: 46.437,23 kr.(s1)

Jeg skal så finde procentsatsen ud fra de oplysninger. Nu har jeg kigget på de formler i skrev herinde og den som jeg selv TROEDE det var, men jeg får at vide det er forkert hver gang.. :-)


Svar #7
23. januar 2014 af Nødden82 (Slettet)

s1 er faktisk Sn


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2014 af PeterValberg

Indsæt de kendte værdier i den omskrevne formel. som Mathon giver dig i #3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
23. januar 2014 af Nødden82 (Slettet)

((43437,23/25000)1/18-1)*100  sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2014 af PeterValberg

ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. januar 2014 af PeterValberg

Sådan her:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Svar #12
23. januar 2014 af Nødden82 (Slettet)

Tak. Du min helt! :-D

Så lykkedes det.. Jeg fik det til 3.1167....men den ville hellere acceptere 3,5 :-)

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Procentsats

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.