Matematik

Rentesregning

23. januar 2014 af Imgaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en periode på 5 år – fra 2002 til 2007 – steg en virksomheds produktion med 5 % om året. 

Hvor mange procent er produktionen større i 2007 end i 2002?

Kan i hjælpe mig med den her? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af mathon

         stigning
                                                 P•1,055 - P = (1,055 - 1)•P

         relativ stigning
                                                rstigning = (1,055 - 1)•P / P = 1,055 - 1

                                                ((1,055 - 1)•P) / P = 1,055 - 1
         relativ stigning i pct.
                                                (1,055 - 1)·100%

                          


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.