Fysik

Hjælp

23. januar 2014 af ninjamus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey.

Jeg kan desværre ikke lige huske hvordan man udregner nyttevirkning.

Kunne værre rart hvis én gad og hjælpe.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af SuneChr

Nyttevirkning er forholdet mellem det praktisk anvendelige og det teoretisk forventede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2014 af hesch (Slettet)

Nyttevirkning knytter sig oftest til effekter, og beregnes ved:

Nyttevirkning = ønsket outputeffekt / tilført inputeffekt.

Har du en elektromotor, er den ønskede outputeffekt = effekten målt på motorakslen. Lad os sige, at denne outputeffekt = 18500W og motorens elforbrug ( inputeffekt) er 20500W. Så er nyttevirkningen = 18500W / 20500W = 0,902.  Inputeffekt - outputeffekt = tab i motoren = 2000W.

  Lad os nu sige, at motoren står i en kold fabrikshal, der om vinteren ønskes varmet op, så er tabet i motoren, (der varmer hallen op),  ønskeligt, og virkningsgraden ændres herved til ≈ 1.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.