Fysik

Mikrobølger

24. januar 2014 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Fysik er ikke min stærkeste side.. Sidder med en opgave om mikrobølger og trådløst netværk som jeg håber nogen kan hjælpe mig lidt med.. Vedhæftede fil er opgaven.. Er allerede i tvivl i opg. a.. Håber nogen kan hjælpe mig på vej..
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2014 af hesch (Slettet)

Bølgelængden  λ = (lysets hastighed) / frekvensen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2014 af mathon

hvoraf
                      λ = (2,99792·108 m/s) / (2,4·109 s-1) = 0,124914 m ≈ 125 mm

                      λ = (2,99792·108 m/s) / (5,0·109 s-1) = 0,0599584 m≈ 60 mm


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2014 af mathon

omvendt proportionalitet
mellem signalstyrke og
kvadratet på afstanden
kan udtrykkes:

                      S(x) • a2 = k

                      S(2 km) • (2 km)2 = (4,4 mW) • (4 km2) = 17,6 mW·km2

                      S(4 km) = (17,6 mW·km2) / (4 km)2 = 1,1 mW

.

                      S(10 km) = (17,6 mW·km2) / (10 km)2 = 0,176 mW


Svar #4
24. januar 2014 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Sad godt og funderede over om ikke det var den formel jeg skulle have fat i, men kunne ikke lige forstå hvad lysets hastighed havde med det at gøre? Det forvirrede mig...

Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2014 af hesch (Slettet)

Alle elektromagnetiske bølger udbreder sig med lysets hastighed i vacuum/luft.


Skriv et svar til: Mikrobølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.