Matematik
Funktioner: Bestem en forskrift
19. november 2005 af
Jesperbh (Slettet)
Hej,
Har fået stillet en opgave som lyder: Funktionen f er givet ved f(x)=x^2
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2)=1.
Bestem en forskrift for g.
Vil meget gerne have hjælp til at komme igang med opgaven.
På forhånd tak.
Har fået stillet en opgave som lyder: Funktionen f er givet ved f(x)=x^2
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2)=1.
Bestem en forskrift for g.
Vil meget gerne have hjælp til at komme igang med opgaven.
På forhånd tak.
Svar #1
19. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Find ud af, hvad det per definition betyder, at g er omvendt proportional med f.
Brug dernæst oplysningen: g(2) = 1.
//Epsilon
Brug dernæst oplysningen: g(2) = 1.
//Epsilon
Svar #2
19. november 2005 af E=m*c^2 (Slettet)
øh! er ikke helt sikker men omvendt proportional er det ikke noget med x^-1
som Jesperbh skal have fat i:
som Jesperbh skal have fat i:
Svar #3
19. november 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
Omvendt proportionalitet mellem to ikke-nul funktioner, f og g, er ganske enkelt karakteriseret ved, at deres produkt er konstant.
//Epsilon
Omvendt proportionalitet mellem to ikke-nul funktioner, f og g, er ganske enkelt karakteriseret ved, at deres produkt er konstant.
//Epsilon
Skriv et svar til: Funktioner: Bestem en forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
