Matematik

HASTER - matematik opgave

26. januar 2014 af rasmuscaspar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Øvelse 217:

Bestem stamfunktion til funktionen g(x)=8-X, hvis graf har x-aksen som tangent

Hvad er det man skal udover at integrere funktionen f(x)? Hvad betyder det at x-aksen er tangenten, og hvad skal jeg bruge det til?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af mathon


                  G(x) = 8x - (1/2)x2 + k

                  G'(xo) = g(xo) = 8 - xo = 0               da x-aksen har ligningen      y = 0x + 0 = 0

                              xo = 8
        dvs
                 røringspunktet R(8,0) som ligger på grafen for G(x)
                 og dermed tilfredsstiller

                  G(8) = 8•8 - (1/2)•82 + k = 0

                             64 - 32 + k = 0

                             k = -32
        hvoraf
                  G(x) = 8x - (1/2)x2 - 32
                   


 


Svar #2
29. januar 2014 af rasmuscaspar (Slettet)

TAK for hjælpen


Skriv et svar til: HASTER - matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.