Fysik

Brydningsindeks

26. januar 2014 af keskobar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brydningsindeks:

Lys udbreder sig i et stof med farten v = 1,8 * 108 m/s.
Beregn stoffets brydningsindeks.

Hvordan beregner man dette?..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af peter lind

v = c/n hvor c er lysets hastighed i vakuum og n er brydningsindekset


Svar #2
26. januar 2014 af keskobar (Slettet)

Kan du evt. sætte mine tal ind, for kan ikke få det til at passe i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af peter lind

Hvad har du gjort ? hvorfor tror du ikke det passer med formlen ?


Svar #4
26. januar 2014 af keskobar (Slettet)

Jeg kender jo kun c?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kender også v.


Svar #6
26. januar 2014 af keskobar (Slettet)

V = 1,8 * 108 m/s.

Og er c så farten i vakuum, og hvor finder jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

c er lyshastigheden i vacuum. Find dens værdi i din bog eller en data/formelsamling, evt. google.


Skriv et svar til: Brydningsindeks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.