Matematik

Betegnelse af hypotenusen

26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis vi i en retvinklet trekant der har siddelængderne a=3, b=4 og c=5 betegner længden af den korteste katete med n, og den længste katete længden n + 1. Udtryk derefter hypotenusen ved hjælp af n.
?? er lost - kan ikke rigtigt se svaret for mig.. 


Svar #1
26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

Sidelængderne*


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Sæt a = n og b = n+1 ind i Pythagoras og udtryk så hypotenusen c ved n .

c2 = a2 + b2 = ...


Svar #3
26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

er det så bare n+2 eller hvad 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Du skal kvadrere og reducere.

c2 = a2 + b2 = n2 + (n+1)2 = ...


Svar #5
26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

Så...

c2 = a2 + b2 = n2 + (n+1)2 = 2n^2

Undskyld, men dette har aldrig været min stærke side :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Benyt en kendt kvadratsætning til at udregne (n+1)2 :

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2 .


Svar #7
26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

Så c^2 kommer til at hedde n^2 + 1+ 2n


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej. Du skal jo lægge n2 dertil også.

c2 = a2 + b2 = n2 + (n+1)2 = n2 + n2 + 2n + 1 = ...


Svar #9
26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

eller nej det er det ikke.. okay har fundet ud af det.. tak :) 


Svar #10
26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

Hov havde ikke set din besked, men ja, tak igen :) 


Skriv et svar til: Betegnelse af hypotenusen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.