Fysik

Gnidning

27. januar 2014 af c7j11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! Jeg er en klods til fysik, så det ville være skønt hvis i kan hjælpe!

Opgaven:

m klod er 4,5 kg

32 grader

Klodsen ovenfor trækkes med konstant fart mod højre i billedet. (Billedet er vedhæftet)              

Opløs trækkraften på 50 N i en lodret og en vandret komposant og bestem størrelserne af disse.
Hvad gælder der om størrelsen af den vandrette trækkraft og gnidningskraften?
Hvad er størrelsen af tyngdekraften på klodsen og normalkraften?
Beregn gnidningskoefficienten mellem klodsen og underlaget.

Hvilke formler skal jeg bruge? Please.. 

Mvh. Den fortabte..


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2014 af mathon

                                 

1.

                                          Fvandrettræk = cos(32°)·(50 N) = 42,40 N

                                          Flodrettræk = sin(32°)·(50 N) = 26,50 N


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2014 af mathon

2.
                    Da farten er konstant, er den vandrette resulterende kraft lig med 0.
                    og dermed
                                        -Fvandretgnid + Fvandrettræk = 0

                    hvoraf
                                         Fvandretgnid = 42,40 N
                                       


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2014 af mathon

3.
                  Da bevægelsen kun foregår vandret, er den lodrette resulterende kraft lig med 0
                  og dermed
                                        -Ftyngdekraft + Flodrettræk = 0

                  hvoraf
                                         Ftyngdekraft = Flodrettræk = Fnormal = 26,50 N
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2014 af mathon

4.
                                       Fgnid = µ·Fnormal

                                       42,40 N = µ·(26,50 N)

                                       µ = (42,40 N) / (26,50 N) = 1,6
                


Skriv et svar til: Gnidning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.