Matematik

Sandsynligheden

27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)
Forstår det slet ikke
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af 012343210

Tror der mangler nogle informationer fra siden før...


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af PeterValberg

Du må have en information om, hvor mange symboler, der er på hver tromle
og om der er nogle af dem, der optræder mere end én gang på hver tromle,
ellers kan du ikke sige noget om sandsynligheden for et bestemt udfald.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)

Den anden side
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2014 af Therk

Hvor langt er du kommet i opgaven? Hvor meget hjælp har du brug for? :)


Svar #5
27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)

Er på opgave 4 der ned fra forstår jeg ikke ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2014 af 012343210

4) Eksempel med stjernerne. Første og tredje tromle har 1 stjerne ud af 20 tegn. Anden tromle har 3 stjerner ud af 20. Derved er sandsynligheden for at ramme 3 stjerner samtidig: 1/20*3/20*1/20 = 3/800 eller 0,0375%. Prøv lige med de andre tegn så retter jeg gerne.

Den sidste skal man være lidt vaks, da det både kan være tomle 1 og 2 der giver resultatet, tromle 2 og 3 samt tromle 1 og 3 der giver resultatet. Derfor skal man ligge de 3 muligheder sammen:  5/20*7/20+7/20*5/20+5/20*5/20=0,2375 eller  23,75%

5) Du tager alle dine sandsynligheder og ganger med 8000 og ligger dem sammen.

Prøv lige det og vend tilbage, hvis der er noget du ikke forstår, skal gerne kigge det igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2014 af Therk

Opgave 4: På samme måde som du fandt, at der er 8000 udfald i alt skal du nu finde hvor mange udfald der er for 3 stjerner (klokker, appelsiner osv.). Hvis du deler det med 8000 (som er dit totale udfaldsrum), så får du sandsynligheden for udfaldet. 

Opgave 5: Nu er 3 stjerner 300 mærker værd, 3 klokker 80 værd osv. Så gang nu sandsynligheden for 3 stjerner med 300 og igen med 8000, da du bruger maskinen 8000 gange. Læg det sammen med sandsynligheden for 3 klokker (og ganget med deres værdi) og igen gange 8000. Gør det for alle 6 muligheder for at tjene mærker, så skulle du gerne være i mål. Skriv evt. dit resultat her, så jeg kan se, om du har forstået mig rigtigt. :)

Opgave 6: Du har brugt 8000 mærker og du fandt i opgave 5, hvor mange mønter du fik tilbage. Hvis du dividerer de tjente mønter med de 8000 brugte skulle du gerne få noget brugbart.


Svar #8
27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)

Men på 4 står der at jeg skal give tal på sandsynligheden for at få hver gevinst.?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2014 af Therk

Jep! Så det er sandsynligheden for, at du netop får 3 stjerner! Der er 1 stjerne i tromle 1, 3 i tromle 2 og 1 i tromle 3. Så på hvor mange forskellige måder kan du få 3 stjerner?


Svar #10
27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)

Hvordan skriver man det op???

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. januar 2014 af Therk

Lad mig forsøge at bruge en terning som eksempel. Du kaster en terning 2 gange. Hvad er sandsynligheden for at få to 6'ere? Der er 1 muligt udfald på terning 1 og 1 muligt udfald på terning 2. Dvs 1*1=1 er antal brugbare udfald. Der er 6 udfald på hver terning i alt, så 6*6=36 udfald i alt. Sandsynligheden for, at du får 2 6'ere (det, du ønsker) er så 1/36. Prøv at se, om du kan bruge det eksempel til at forstå din opgave 4.


Svar #12
27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)

Jeg mener at hvordan skriver man det op???

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2014 af Therk

1*3*1 = 3 antal muligheder for 3 stjerner. Sandsynligheden: 3/8000. Sådan stiller du det op, ellers forstår jeg ikke, hvad du ønsker.


Svar #14
27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)

Altså det du lige har skrevet er det de mener ikk?:)

Svar #15
27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)

Der står for hver gevinst, hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. januar 2014 af Therk

Jeg fandt sandsynligheden for at vinde 300. Du kan også vinde 80, 12, 10, 6 og 2. Find sandsynligheden for at vinde hver af de gevindster på samme måde, som jeg fandt sandsynligheden for at vinde 300! Så du har i alt 6 svar på den opgave.


Svar #17
27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)

Fx ved 80, så siger man 4•2•2 også 16/8000 = 0,002?

Brugbart svar (0)

Svar #18
27. januar 2014 af Therk

Helt rigtigt! Hvis du vil have sandsynligheden i procent (%) så husk at gange dit tal med 100.


Svar #19
27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)

Super mange taaaak :)

Svar #20
27. januar 2014 af Derya2990 (Slettet)

Hvordan 5?:)

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.