Matematik

Optimering

27. januar 2014 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er virkelig lost. Vi er lige begyndt med at have om optimering, og jeg har virkelig ikke nogen ide, hvordan det kan klares

Opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: aseghqeghqwhqreh.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af Therk

Du har givet følgende (nyttige) oplysninger: Sidelængden (h), radius (r) og omkredsen (6). Du ved hvad cirkelbuens længde er (halvdelen af cirklens omkreds). Du ved også, at omkredsen af en figur er givet som summen af sidelængderne. Prøv da at finde omkredsen på din figur (Omkreds = ...) og sæt den lig med 6 (givet i opgaven). Hvis du isolerer h, så har du givet hvor lang h skal være for ethvert givent r. Det kan du meget smart bruge i formlen for arealet af figuren, som du kan forestille dig er et rektangel med en cirkel trukket fra. Sig endelig til, hvis du har brug for mere uddybning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af DMUS (Slettet)

Kan du opstille en ligning ud fra opgave teksten, hvor både h,r og omkredsen af det tilbageværende metalstykke indgår?

Herefter isoleres h, herefter skal du finde en måde at udregne arealet af metallet på, og omskrive det til udtrykket givet i A)

Slutteligt, kan du prøve at plotte funktionen i A) mht. r, og se hvad du får? Er der noget sted på denne kurve som har et maksimum, og hvordan findes dette punkt?

Håber det giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2014 af hesch (Slettet)

Omkreds: Opstil en ligning:

O(r,h) = 6

Isoler h i ligningen. 1)

Areal:  Opstil udtrykket:

A(r,h) = . . . . 2)

Substituer h, fundet i 1), i udtrykket  2).

Du har så et udtryk:   A(r) = . . . . .

Find r, for minimumværdi af A(r) ved at finde vandret tangent til A(r):  dA(r)/dr = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Rettelse, sidste linie:

. . . . , for maximumsværdi af A(r) . . .


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.